Unfu*k Yourself του Gary John Bishop | Άποψη

Golden stars rating template isolated on white background.
Unfu*k Yourself: Βγείτε από το κεφάλι σας και μπείτε στη ζωή του Gary John Bishop
Σελίδες: 207
Format: Paperback
Εκδόσεις:  Έσοπτρον
Ημ/νια έκδοσης:  January 2019
Goodreads

ΣΥΝΟΨΗ ΑΠΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Ξυπνήστε: Είστε ένα πραγματικό θαύμα της φύσης!45154241._SY475_
Τι σας εμποδίζει να ζήσετε μια καλύτερη ζωή; Οι περισσότεροι θα κατονόμαζαν πράγματα όπως οι σχέσεις με τους άλλους, το χρήμα, η δουλειά τους, ή κάποιες ατυχείς περιστάσεις. Καμιά από αυτές τις εξηγήσεις δεν παίζει κάποιο ρόλο. Στις δεκαετίες που πέρασε, δουλεύοντας ως δάσκαλος προσωπικής ανάπτυξης ο Gary John Bishop έχει ανακαλύψει ότι το εμπόδιο είναι ένα και μοναδικό: ο εαυτός σας. Αν προσβάλλεστε εύκολα, σταματήστε αμέσως να διαβάζετε. Το βιβλίο αυτό δεν είναι για σας.
Αν όμως ψάχνετε για ένα βιβλίο που σας δίνει την δύναμη να ανακαλύψετε βαθιά μέσα σας οτιδήποτε επιθυμούσατε, σαν μια πηγή δυνατοτήτων που περιμένει να εκδηλωθεί, τότε είστε τυχεροί. Το “Unfu*k Yourself” είναι το εγχειρίδιο για τους παραιτημένους και τους ηττημένους, ένα μανιφέστο που θα αλλάξει πραγματικά τη ζωή σας και θα απελευθερώσει το μεγαλείο σας.

Ο Gary John Bishop είναι ένας από τους σημαντικότερους ειδικούς στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης. Η «αστική φιλοσοφία» του αντιπροσωπεύει ένα νέο κύμα ατομικής ενίσχυσης και ελέγχου της ζωής που έχει προσφέρει θαυμαστά αποτελέσματα στην ποιότητα και απόδοση της ζωής πολλών ανθρώπων


Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Δεν αρκεί απλώς να αδράξετε την ημέρα, πρέπει να αδράξετε τη στιγμή, την ώρα, την εβδομάδα, τον μήνα. Πρέπει να αδράξετε την ίδια τη ζωή σας και να διεκδικήσετε αυτά που θέλετε λες και η ίδια η ζωή σας εξαρτάται από αυτό.

Επειδή, στην πραγματικότητα, αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Αν προσβάλλεστε εύκολα, αν αποφεύγετε την αλήθεια με κάθε τρόπο, εάν πιστεύετε ότι η ζωή είναι άδικη και πως ό,τι και αν κάνετε τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει τότε αφήστε το, μη το διαβάζετε.

Το διαγράψατε από την λίστα; Τόσο εύκολα;

Ε, όχι, ρε γαμώτο!

Ακόμα κι αν τα πιστεύετε όλα αυτά. Ακόμα κι αν λέτε «θέλω να αλλάξω, αλλά…» διαβάστε το! Κρατήστε σημειώσεις! Υπογραμμίστε φράσεις και προσωπικές διαβεβαιώσεις μέσα στο βιβλίο. Ναι, το έκανα! Και ναι, δεν το μετάνιωσα. Γιατί αυτό το βιβλίο είναι γι’ αυτό ακριβώς! Είναι για να δώσει χαστούκια τόσο δυνατά που ίσως αρχικά να μας κακοφανούν, μας ζαλίσουν, μας κάνουν να θυμώσουμε με ένα ακόμα άτομο που θέλει να μας δώσει μαθήματα ζωής. Είναι όμως έτσι πράγματι;

Στην πραγματικότητα ο Bishop μας θυμίζει αλήθειες και πεποιθήσεις που ήδη γνωρίζουμε, αλλά προσοχή, με τρόπο ωμό. Δεν κάθεται να χαϊδέψει τα αφτιά πετώντας αποφθέγματα τύπου «όταν θέλεις κάτι πολύ όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις» ή «θα το έχετε γιατί το αξίζετε». Το αξίζουμε; Γιατί το αξίζουμε; Δεν αξίζουμε πολλά, εάν δεν προσπαθήσουμε με όλο μας το είναι να το αποκτήσουμε. Εάν δεν φτύσουμε αίμα. Και γιατί να το αξίζουμε περισσότερο από κάποιον άλλον που ίσως έχει προσπαθήσει πολύ περισσότερο από εμάς;

Μέσω των προσωπικών διαβεβαιώσεων ο συγγραφέας, υποδεικνύει πως δεν είμαστε οι σκέψεις μας, αλλά αυτό που κάνουμε! Δεν φτάνει να συλλάβουμε απλά μια ιδέα και να περιμένουμε από το σύμπαν να πραγματοποιηθεί. Το Τζίνι υπάρχει μόνο στον Αλαντίν. Προτρέπει να ξυπνήσουμε εδώ και τώρα. Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει σε αυτή την ζωή πέρα από τον εαυτό μας.

Δεν σου αρέσει η δουλεία σου;
Βρες άλλη!

Ζεις μέσα σε μια ψυχοφθόρα σχέση;
Φύγε!

Ακούγονται απλά. Το κάνουμε όμως;

-Όχι.

-Γιατί;

Μήπως επειδή είμαστε βολεμένοι;

Μήπως επειδή έχουμε μια ψευδαίσθηση βεβαιότητας;

Αυτά και πολλά άλλα προβάλλει ο Bishop στο βιβλίο αυτό. Πυλώνας της επιτυχίας σύμφωνα με τον συγγραφέα είναι η δράση! Για να πετύχουμε πρέπει να δράσουμε. Για να αλλάξουμε πρέπει να δράσουμε. Για να ζήσουμε πρέπει να δράσουμε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

«Έχετε την ζωή, την οποία είστε πρόθυμοι να υποστείτε.»

Το μεγαλύτερο δέος ωστόσο σε όλο το βιβλίο προκαλεί το τελευταίο κεφάλαιο. Είναι τεράστια κινητήρια δύναμη κατά την άποψή μου. Μια αλήθεια που γνωρίζουμε όλοι, μια αλήθεια που ποτέ κανείς δεν μπόρεσε να αποφύγει. Η αποδοχή και η συνειδητοποίηση της οποίας είναι ικανή να αλλάξει τον τρόπο σκέψης μας χωρίς επιστροφή.


Το βιβλίο αυτό μπορείτε να το βρείτε από τις εκδόσεις Έσοπτρον. Από τη μεριά μου, τους ευχαριστώ θερμά, που μου έστειλαν το συγκεκριμένο βιβλίο σε αντάλλαγμα για την ειλικρινή μου γνώμη.


Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο βίντεό μου εδώ:


 

 

2 thoughts on “Unfu*k Yourself του Gary John Bishop | Άποψη

Leave a comment